Националната гордост е  естествено вътрешно чувство, което човек изпитва, когато

...
Националната гордост е  естествено вътрешно чувство, което човек изпитва, когато
Коментари Харесай

Пиши ПИЛОН и да си ходим!

Националната горделивост е  естествено вътрешно възприятие, което човек изпитва, когато обича страната, в която живее, цени историята й,  пази природата,  уважава политиците си, удовлетворен е от стандарта си на живот и развиването си  и се радва на триумфите,  които страната е постигнала. За тази цел не е му е нужно нито черешово топче в двора, нито 111 метров кол на едно от най-красивите места в България.
Прочетете още
От години, ние българите сме петимни да влизаме в класациите „ Кой е по- по - най ”, като не пропущаме да акцентираме, че сме най- античния народ, с красивите дами, най- потентните мъже и най- умните деца.

Да, но не. И защото доста добре знаем, че това не е правилно, търси различни способи да помпаме националната си горделивост. В случая това ще стане като на Роженските поляни издигнем „ възвишен ”  стълб ще е с тегло 110 тона, със знаме на върха 1110 кв.м. и височина 111 метра. Цената на пилона е към 1 милион лв., като е ненужно да разясняваме на какъв брой заболели деца може да се помогне с тези пари или какъв брой кувьоза могат да бъдат купени. Но това са сметките на тези, които събират капачки като гламави.

„ Ще накараме за България да се заприказва с почитание и респект ” е една от задачите, които си слагат уредниците на акцията, която набира средства. За тяхна информация най- високия стълб в света е 170 метра, среща се в Саудитска Арабия, а незабавно след него се подрежда този в Таджикистан, който е 5 метра по- невисок.  С респект нормално се приказва за нефта, който продава Саудитска Арабия, а по отношение на Таджикистан – мненията са непотребни – тя е измежду най- бедните страни в света и 30% от децата там не вървят на учебно заведение.

Предвид всички срамни подиуми, които се разиграват в страната ни последните месеци и години, е неуместно някой да си мисли, че един стълб, колкото и да е дълъг той, ще оправи нещата. 

„ Ще дадем образец и значимо завещание на бъдещите генерации ” е друга от задачите на този вандалски национализъм.  Далеч по-добре ще е да образоваме поколенията да не наливат тонове бетон в природата и да научат същинската история на България.

„ Ще върнем вярата в гражданския групов национализъм у нас с план, който ще изпълва с горделивост всеки един българин по света ” . Това е друга от опорните точки на основателите.  За страдание даже пилонът да е висок 1 111 метра, той няма по какъв начин да впечатли българин или чужденец, който преди този момент е видял изоставените родопски села.

В случая коментарът на Иван Бедров е извънредно прецизен.

Най-високият стълб в Европейски Съюз ще се строи на Рожен под егидата на президента. Защо единствено там? България има и други доста красиви места за о*иране.

Бел. ред Вече е проведена петиция срещу построяването на пилона на Роженските поляни.  

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР